logo

MAEIE recomandă evitarea deplasărilor în regiunile ruse de la granița cu Ucraina


https://www.ipn.md/index.php/ro/maeie-recomanda-evitarea-deplasarilor-in-regiunile-ruse-de-la-7965_1097810.html

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina. Atenționarea de călătorie vine în contextul amenințărilor de securitate existente în Federația Rusă, transmite IPN.

Moldovenii care se află în aceste regiuni sunt îndemnați să le părăsească.

În caz de forță majoră, cetățenii Republicii Moldova pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă: +7 929 964 9079.

Sâmbătă dimineața, șeful mercenarilor Wagner (care sunt parte a războiului pe care îl poartă Federația Rusă în Ucraina), Evgheni Prigojin, a lansat o declarație împotriva Ministerului Apărării de la Moscova și a anunțat că forțele sale au preluat controlul asupra cartierului general militar din  orașul rusesc Rostov pe Don. Mai multe coloane ale structurii militare supuse lui ar înainta spre Moscova, scrie CNN. Potrivit Agenției informaționale a Rusiei TASS, Comitetul Național Antiterorist a anunțat introducerea unui regim de operațiune antiteroristă în orașul Moscova și regiunile Moscova și Voronej.