Liderul sectorului bancar anunță inaugurarea maib academy
Investirea în oameni și în profesionalismul acestora, crearea unui nou standard de experiență profesională pentru fiecare angajat, dezvoltarea de oportunități de învățare continuă, crearea unui mediu care stimulează performanța și competitivitatea – sunt doar câțiva dintre pilonii strategiei de resurse umane a maib implementate prin maib academy.
Proiectul maib academy include traininguri, e-learninguri, programe de învățare continuă și alte activități axate pe dezvoltarea competențelor profesionale și crearea unei culturi a învățării pe tot parcursul vieții.
În linie cu obiectivele strategice, în cadrul maib academy banca lansează training center, spațiu care va contribui la dezvoltarea potențialului maxim al fiecărui angajat.
Svetlana Bodaci, Directoare Resurse Umane maib:
„Maib academy este proiectul în care am integrat toate politicile de resurse umane orientate spre dezvoltarea abilităților și competențelor profesionale ale angajaților maib. Prin intermediul maib academy vom crea experiențe de învățare inovatoare, care să contribuie la diversificarea oportunităților de carieră ale echipei, la creșterea continuă a profesionalismului angajaților și la gestionarea unui traseu al învățării continue, al dezvoltării personale și profesionale”.
Sediul training center este un spațiu inovator, în care atmosfera relaxantă, cei mai buni traineri ai băncii, experți din țară și de peste hotare vor ține cursuri, workshopuri, traininguri. Totodată, centrul va găzdui diverse evenimente de educație financiară, atât de solicitate de copii și tineri.
Training center se află în incinta Sucursalei „Gheorghe Asachi” și permite instruirea simultană a 80 de persoane în cele patru săli. Numele fiecărei săli de training este inspirat din structurile agile create la maib – orchestre, banduri, acorduri și temele muzicale utilizate de bancă, cum ar fi cardurile maib gama.
- Sala „Hip-Hop” - este un spațiu transformer unde pot fi organizate conferințe, traininguri comportamentale sau ședințe cu o capacitate de până la 50 de persoane.
- Sala „Classic” – i se mai spune și sala „Laborator”, pentru că este amenajată asemeni unei sucursale reale, unde pot fi simulate diverse procese de lucru. Sala „Classic” permite instruirea noilor angajați și perfecționarea celor cu experiență, conform celor mai noi practici în domeniul deservirii clienților.
- Sala „Rock” – după cum sugerează și denumirea sa, este un spațiu unde ritmul este alert, gândirea creativă și spiritul de echipă - de nelipsit. Aici are loc „asamblarea” și testarea noilor traininguri de către echipa de traineri ai băncii și de experții invitați.
- Sala „Techno” – este un spațiu inovativ, dotat cu calculatoare performante care permit instruirea angajaților utilizând softurile și aplicațiile de ultimă generație, folosite inclusiv în cadrul rețelei de sucursale și agenții maib.
Resursele umane reprezintă una dintre priorităţile maib în noua sa strategie. Banca îşi propune să crească loialitatea angajaţilor, să dezvolte o cultură corporativă bine pusă la punct, să promoveze leadershipul şi managementul performanţei. Pe termen mediu un obiectiv al maib este menţinerea angajamentului angajaţilor la nivelul de peste 85%.
Despre maib
Echipa maib este formată din peste 2400 de angajați, reprezentând puţin peste un sfert din angajaţii sectorului bancar din ţară. Totodată, compania se regăseşte în topul preferinţelor de angajare ale absolvenţilor universitari, conform studiului „Percepţia brandului angajatorului şi aspiraţiile de carieră ale absolvenţilor din Republica Moldova”. Maib este considerată de studenţii absolvenţi ai universităţilor din Republica Moldova cel mai bun angajator, fiind și cel mai cunoscut brand de angajator din 12 companii propuse studenţilor spre alegere. La începutul anului curent și platforma specializată de joburi delucru.md a clasat maib în Top 5 cei mai buni angajatori din țară.
*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.