logo

Liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, declară greva foamei


https://www.ipn.md/index.php/ro/liderul-partidului-regiunilor-alexandr-kalinin-declara-greva-foamei-8011_1082870.html

Președintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, declară greva foamei, în semn de susținere a angajaților Căii Ferate, care nu și-au primit salariile de mai bine de jumătate de an.

Într-un briefing de presă la IPN, Alexandr Kalinin a remarcat că greva foamei va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, unde va amplasa un cort și unde se va afla neîntrerupt.

Potrivit lui, candidații din partea Partidului Regiunilor merg prin toată țara, organizează întâlniri cu alegătorii, iar la una din astfel de întâlniri, cu angajații Căii Ferate, aceștia au spus că de mai mult de jumătate de an nu li plătesc salarii. „Am mers practic prin toate raioanele țării și aproape la fiecare întâlnire au fost angajați ai Căii Ferate și toți îi spuneau despre faptul că nu mai pot să reziste”. Alexandr Kalinin a citat dintr-o scrisoare care i-a fost adresată de angajați ai Căii Ferate. În scrisoare se menționează că nu și-au primit salariul din ianuarie 2021. Chiar și așa, cu bună credință, își îndeplinesc toate responsabilitățile de funcție.

„Practic toți angajații au familii. Mulți au copii minori. Practic toți au fost nevoiți să ia credite pe care acum nu au cum să le întoarcă. Greutățile financiare au atins acel nivel când nouă nu ne ajung bani pentru a ne hrăni familia și copiii noștri. Chiar și plata transportului până la lucru tot este dificilă. Noi contăm pe înțelegerea situației, pe susținerea dumneavoastră și ajutor în rezolvarea acestei probleme”, se arată în scrisoare.

La scrisoare au fost atașate mai multe foi cu semnături ale angajaților CFM.

Potrivit liderului Partidului Regiunilor, situația este foarte grea. Angajații Căii Ferate erau gata să iasă în câteva zile la proteste în toate regiunile țării, ceea ce ar fi dus, potrivit lui, la un colaps economic în țară, iar asta ar fi pus sub un anumit pericol alegerile parlamentare. Kalinin spune că a discutat cu grupul de inițiativă și i-a rugat puțin să aștepte.

Alexandr Kalinin a remarcat că, pentru comoditatea presei, va face declarații în PMAN, zilnic, la 10.00.