logo

Lansarea Mişcării MOLDOVA EUROPEANĂ


https://www.ipn.md/index.php/ro/lansarea-miscarii-moldova-europeana-7542_1065197.html

Comunicat de presă

Mişcarea „MOLDOVA EUROPEANĂ” a fost creata in scopul de a oferi o potenţială platforma unei ample campanii de comunicare şi un cadru de participare civica. Fiind convinşi, că iniţierea unei astfel de campanii de sensibilizare a opiniei publice din Moldova este absolut necesară, dorim sa oferim un spaţiu de manifestare pentru acţiunile cu tematică specific europeană.

Lansarea unei campanii de informare masive privind esenţa reformelor, progresele realizate, schimbările legislative efectuate, în scopul de a implica în procesul de integrare întreaga  populaţie, este o prioritate imperativă a MIŞCĂRII.

În acest sens, vom reliefa faptul că integrarea europeana a Republicii Moldova nu este doar o chestiune politică, ci şi una economică, culturală, socială, care afectează societatea ca întreg.

Invităm pe toţi cei, cărora le pasa de viitorul european al Republicii Moldova, pe toţi cei care înţeleg, că Republica Moldova, cetăţenii ei, copiii, tinerii merită un viitor mai bun, să se implice cât mai activ în acţiunile mişcării, să fie adevăraţi  „Ambasadori ai Europei!”  

Lideri politici, personalităţi publice, reprezentanţi ai mediului academic, mass-media, ONG-uri, vor fi invitaţi să fie parte a Mişcării „MOLDOVA EUROPEANĂ” şi sperăm sa răspundă acestui apel. Mesajul european trebuie şi poate să ajungă la cetăţenii Moldovei!

Mişcarea „MOLDOVA EUROPEANĂ” nu urmăreşte nici accesul la puterea politică şi nici obţinerea de profit , ci  îşi propune lichidarea percepţiei eronate privind  beneficiile şi dezavantajele procesului de integrare europeană, care  rezidă în lipsa unei politici coerente, consistente şi continue de informare şi comunicare cu cetăţenii Republicii Moldova privind procesul de integrare europeană şi dezvoltarea relaţiilor Republicii Moldova cu UE.

Mişcarea „MOLDOVA EUROPEANĂ”