logo

La secțiile de votare din străinătate Maia Sandu conduce detașat


https://www.ipn.md/index.php/ro/la-sectiile-de-votare-din-strainatate-maia-sandu-conduce-8008_1077312.html

La secțiile de votare din străinătate, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, conduce detașat, cu peste 70% din sufragii acumulate, transmite IPN cu privire la rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

După procesarea a 136 din 139 de procese verbale ale secțiilor de votare din străinătate, Candidata PAS este urmată de candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, pentru care au votat 17,31% din alegătorii care și-au exercitat dreptul la vot peste hotare.

Candidatul independent Igor Dodon (susținut de Partidul Socialiștilor) care, potrivit rezultatelor preliminare, va accede cu Maia Sandu în turul doi de scrutin, este în străinătate doar pe poziția a treia, cu 3,65% din sufragii.

Candidata PAS l-a depășit pe Igor Dodon și la nivel de țară. Aseară, aproape de miezul nopții, după procesarea a 93% din procesele verbale ale secțiilor de votare din țară, Igor Dodon acumula 35,79% din voturi, iar Maia Sandu – 32,26%. Peste noapte, situația s-a schimbat. După prelucrarea a 99,9% din procese verbale, candidata PAS este pe primul loc, cu 36,12% voturi, iar Igor Dodon are 32,64%.