logo

La 11 iulie se va decide soarta Moldovei, BECS


https://www.ipn.md/index.php/ro/la-11-iulie-se-va-decide-soarta-moldovei-becs-8011_1081981.html

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie se va decide nu doar forța politică care va guverna țara, dar și soarta Moldovei. Au spus-o cei doi lideri ai Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin și Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu susținătorii formațiunilor, la Platul Feroviarilor, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon menționează că, în cadrul întrevederii, Blocul a trasat principalele direcții ale activității sale. Este vorba despre: combaterea sărăciei și protecția socială a populației; asigurarea creșterii economice, crearea noilor locuri de muncă și susținerea producătorului autohton; dezvoltarea sistemului educațional și de sănătate, a infrastructurii regionale, consolidarea autonomiei autorităților locale; promovarea unei politici externe echilibrate și neparticiparea în jocurile geopolitice străine, neadmiterea administrării externe a Moldovei și menținerea statalității moldovenești, a tradițiilor multiseculare, a valorilor naționale și ortodoxe.

Potrivit lui Igor Dodon, „oamenii înțeleg foarte bine că în țara noastră au venit timpuri grele, iar drept miză în aceste alegeri este pusă independența și suveranitatea Republicii Moldova”.

Acordul privind crearea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a fost semnat de PSRM și PCRM, la 2 mai 2021, în vederea participării la alegerile anticipate din 11 iulie.