logo

Kalinin în PMAN către guvernanți: Nu vă ascundeți de probleme, soluționați-le!


https://www.ipn.md/index.php/ro/kalinin-in-pman-catre-guvernanti-nu-va-ascundeti-de-8011_1082886.html

Liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, care a declarat greva foamei, în semn de susținere a angajaților Căii Ferate, care nu și-au primit salariile de mai bine de jumătate de an, face apel către guvernanți să nu se ascundă de probleme, să le soluționeze. Politicianul, care și-a instalat mai multe corturi în Piața Marii Adunări Naționale, a declarat că, de când e în greva foamei, niciun funcționar nu a binevoit să reacționeze, transmite IPN.

„Spuneți-mi, vă rog, astăzi funcționarii își ridică salariile? Există un cabinet de miniștri în exercițiu. Ei ar putea să spună că nu pot rezolva nimic, nu au competențe. Dar, când au ei nevoie să soluționeze o problemă, o fac. Deci concluzia e una – nu sunt interesați să soluționeze problema plății salariilor pentru angajații Căii Ferate a Moldovei. Ei nu vor să facă acest lucru. Spuneți-mi, vă rog, deputații își ridică salariile? Parlamentul este dizolvat, dar chiar și așa, deputații primesc salariu. Dar de ce nouă, cetățenilor de rând, care muncesc onest, nu ne sunt achitate salariile? De ce noi, adevărații patrioți ai țării, care muncim pentru formarea PIB-ului patriei noastre, trebuie să ne gândim cu ce să ne hrănim copiii astăzi, mâine?”, a declarat liderul formațiunii.

Potrivit lui, numărul de corturi amplasate în PMAN va crește în fiecare zi. Și ultimul cuvânt este al oamenilor. Or, dacă problema nu va fi soluționată, „va urma o catastrofă”. El a îndemnat funcționarii să susțină persoanele care au nevoie astăzi de sprijin. La fel, i-a îndemnat să nu se ascundă, să vină să le spună oamenilor cum îi vor susține.

Alexandr Kalinin afirmă că partidul pe care îl conduce va ajunge în Parlament și fiecare funcționar în parte va răspunde pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu și pentru fiecare zi în care un copil a îndurat foame. El s-a referit la angajații CFM care se plâng că nu au cu ce-și hrăni copiii.

Acesta le-a mulțumit angajaților CFM pentru munca pe care o fac și le-a promis că va dezvolta această ramură când va ajunge în Parlament.