logo

Kalinin: Angajații CFM sunt amenințați să nu susțină acțiunea din PMAN


https://www.ipn.md/index.php/ro/kalinin-angajatii-cfm-sunt-amenintati-sa-nu-sustina-actiunea-8011_1082914.html

În Piața Marii Adunări Naționale, este a treia zi a grevei foamei, anunțate de Partidul Regiunilor în semn de susținere a angajaților Căii Ferate, care nu și-au primit salariile de mai bine de jumătate de an. Liderul formațiunii, Alexandr Kalinin, afirmă că angajații CFM sunt amenințați cu concedierea în cazul în care își vor exprima susținerea pentru acțiunea din PMAN, transmite IPN.

„Noi insistăm și cerem ca angajaților CFM să le fie achitate restanțele salariale pentru șase luni. Guvernul nu reacționează la acțiunile noastre de protest pașnice și la rugămințile noastre ca să le acorde ajutor familiilor care, de șase luni, nu și-au ridicat salariile. Familiile au copii și se văd nevoie să ia deja credite pentru a se întreține”, a declarat Alexandr Kalinin în PMAN.

Acesta a menționat că angajații CFM le scriu și le spun despre faptul că, din moment ce a început acțiunea din Piață, ei au fost convocați și amenințați cu concedierea, ca nu cumva să susțină aceste proteste, prin participare sau prin distribuirea informației pe rețelele de socializare. „Oare noi trăim într-un stat de drept liber, în condițiile în care se fac presiuni asupra cetățenilor care au drepturi garantate de lege pentru a-și exprima poziția? Într-un stat liber, Guvernul nu va aduce cetățenii în condiții de criză și nu va aștepta ca cineva să moară, ca apoi să iasă la oameni”, susține liderul Partidului Regiunilor. Potrivit lui, doar după ce a văzut protestul din PMAN, conducerea CFM a decis să achite salariile pentru luna ianuarie.

Alexandr Kalinin a mai spus că, în această dimineață, s-a simit rău vicepreședintele formațiunii, Alexandru Elița, acesta fiind preluat de ambulanță. Autoritățile nu au nicio reacție – „funcționarii se plimbă pe coridoarele și prin birourile Guvernului, privindu-i doar pe geam, însă nimeni nu iese la ei ca să-i asculte”. În opinia sa, statul este capturat și sunt necesare acțiuni pentru a schimba situația și viața oamenilor. Și, în câteva zile, oamenii vor face cea mai importantă alegere.

Serghei Pașcov, vicepreședinte al Partidului Regiunilor, a declarat că acțiunea de protest este una pașnică, iar dorința este ca autoritățile să audă cetățenii. Potrivit lui, oamenii s-au săturat să trăiască în frică și să fie divizați pe criterii politice și geopolitice. Oamenii s-au săturat să îndure lipsuri și să mai asculte doar promisiuni. Angajații CFM care nu și-au ridicat salariile de jumătate de an sunt un exemplu în acest sens.

Reprezentanții Partidului Regiunilor au îndemnat oamenii să fie uniți pentru a putea salva Republica Moldova, iar fiecare cetățean să se mândrească cu acest stat. Or, altă șansă nu va mai fi.

Greva foamei continuă.