logo

Își va suspenda sau nu Igor Dodon atribuțiile pe durata campaniei electorale?


https://www.ipn.md/index.php/ro/isi-va-suspenda-sau-nu-igor-dodon-atributiile-pe-8008_1076089.html

Deși nu-l obligă legislația electorală, președintele Igor Dodon spune că va lua o decizie cu privire la suspendarea atribuțiilor sale pe durata campaniei electorale până La sfârșitul acestei luni. Despre aceasta, șeful statului a declarat în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Igor Dodon a reamintit că legislația electorală nu obligă președintele țării, prim-ministrul și președintele Parlamentului să-și suspende activitatea în proces electoral. „O să vedem, decizia o să o luăm la sfârșitul lunii. Dar încă o dată, legislația nu obligă președintele să se suspende din funcție pe perioada electorală. Dar la sigur, indiferent de decizie, noi nu vom utiliza resursele administrative. Aceasta înseamnă că nu voi merge în calitate de președinte al țării la întrevederi electorale”, a menționat Igor Dodon, răspunzând la întrebarea acordată de Agenția de presă IPN.

„Uitați-vă cineva vrea deja ca eu să-mi suspend activitatea funcției de președinte. În general, ceva nou tot timpul găsesc pentru Dodon. Niciun președinte de țară nu a fost obligat până acum să iasă din partid. Restricția de a nu fi membru de partid a fost pentru președintele Dodon. Niciun președinte de țară nu s-a suspendat în perioadă electorală. Acum voi vreți ca președintele Dodon să se suspende în perioada electorală. Tot timpul nu vă ajunge ceva la concurenții ăștia electorali”, a mai spus șeful statului.

Igor Dodon a menționat că „vrea să construiască împreună o Moldovă în care vrei să trăiești. „Și aici intră tot absolut – încăpând de la lupta împotriva corupției, justiție, apă și canalizare, salarii și așa mai departe. eu cu acest program am să vin. Platforma electorală este pregătită. Cel mai probabil va fi lansată atunci când voi merge cu înregistrarea”, a mai spus Igor Dodon.

Grupul de inițiativă în susținerea lui Igor Dodon, condus de deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a fost înregistrat astăzi, 11 septembrie, de către Comisia Electorală Centrală. Semnăturile urmează să fie prezentate până pe 1 octombrie.