logo

Irina Vlah: Toate deciziile importante le iau doar după ample consultări cu cetățenii


https://www.ipn.md/index.php/ro/irina-vlah-toate-deciziile-importante-le-iau-doar-dupa-8013_1108382.html

„Am demonstrat deja că toate deciziile importante le iau doar după ample consultări cu cetățenii. Așa voi face și de această dată”, susține Irina Vlah, care a candidat la funcția de președinte. Potrivit ei, după alegerile din 20 octombrie, când a reușit să obțină un suport important din partea cetățenilor, a fost asaltată de susținătorii săi, care au întrebat-o despre acțiunile de mai departe. Pentru a decide, Irina Vlah vrea să se consulte cu cetățenii în cadrul unei ample campanii, pe care o va desfășura în întreaga țară.

„Dat fiind această situație, împreună cu echipa mea, am luat decizia de a porni o amplă campanie de consultări cu cetățenii privind acțiunile de mai departe. Așa cum am făcut de atâtea ori, inclusiv în acest an, vom merge în localități și vom discuta cu oamenii. Vom merge, în special, în localitățile unde am fost votată de un număr semnificativ de alegători. Acești oameni au investit speranțe în votul lor și acum este corect ca ei să fie implicați direct în procesul de luare a deciziilor pentru viitor”, a declarat Irina Vlah într-un briefing de presă la IPN.

Irina Vlah spune că va discuta cu cetățenii despre așteptările pe care le au și ce este de făcut ca aceste așteptări să se materializeze. „Nu accept abordarea în care politicienii merg în fața oamenilor numai în timpul alegerilor, iar a doua zi după alegeri dispar și nu-i mai interesează ce cred cetățenii. Am fost, sunt și voi fi în continuare alături de oameni, pentru că ei merită respect”, a notat fosta candidată la prezidențiale.

Irina Vlah afirmă că va folosi orice ocazie pentru a le demonstra oamenilor că vocea lor chiar contează. „Opiniile, așteptările lor au fost, sunt și vor fi pentru mine o piatră de temelie în tot ce fac și voi face în politica moldovenească”. Fosta bașcană a Găgăuziei  și-a exprimat convingerea că, și de această dată, oamenii o vor ajuta să ia o decizie corectă, pe care o va anunța la finalul campaniei de consultări cu cetățenii.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.