logo

Irina Vlah s-a lansat în campanie: Pe 20 octombrie vom începe reconstrucția țării


https://www.ipn.md/index.php/ro/irina-vlah-s-a-lansat-in-campanie-pe-20-8013_1107663.html

Candidata independentă Irina Vlah s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Evenimentul a avut loc duminică la Naslavcea, cea mai nordică localitate a Republicii Moldova, transmite IPN.

„În satul Naslavcea, a început oficial campania mea electorală pentru alegerile prezidențiale. Planificasem să desfășor evenimentul pe platforma de observație „Inima Nistrului”, însă autoritățile au recurs la o provocare, iar poliția ne-a blocat accesul la locul respectiv”, a scris Irina Vlah pe rețelele sale de socializare.

Potrivit candidatei, la Naslavcea s-au adunat oameni care își iubesc țara și care sunt gata să lupte pentru un viitor diferit – un viitor al unei Moldove pașnice și prospere. „Oameni ca aceștia sunt majoritari. Și am văzut asta în ultimele șase luni, în timpul sutelor de întâlniri pe care le-am avut în toate raioanele țării. Regimul actual este deja de domeniul trecutului. Pe 20 octombrie vom întoarce această pagină și vom începe reconstrucția țării”, a spus Irina Vlah.

Candidata planifică să își încheie campania la Giurgiulești, cea mai sudică localitate a țării. „De la Nistru până la Dunăre, acesta este drumul nostru, care va culmina cu victorie!”, a declarat Irina Vlah.

Inspectoratul General al Poliției neagă acuzațiile candidatei că i-ar fi restricționat accesul la platforma de observație „Inima Nistrului”, unde inițial era planificat evenimentul de lansare în campania electorală. „Poliția nu a intervenit și nu a avut comunicare cu persoanele aflate acolo. Mai mult, îndemnăm concurentul electoral să-și argumenteze acuzațiile, cel puțin prin publicarea unor secvențe video sau fotografii cu polițistul care se pretinde că „ar fi îngrădit desfășurarea evenimentului””, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

De cealaltă parte, comentariul Poliției de Frontieră sugerează că stafful candidatei nu a obținut avizul prealabil necesar pentru accesul în zona de frontieră. „Persoanele care nu au viză de domiciliu în regiune trebuie să obțină un permis de acces. Este important ca toate documentele necesare să fie prezentate la timp pentru a evita orice inconveniențe”, precizează Poliția de Frontieră.