logo

Irina Vlah: Nu voi permite implicarea Moldovei în scenarii militare străine


https://www.ipn.md/index.php/ro/irina-vlah-nu-voi-permite-implicarea-moldovei-in-scenarii-8013_1107783.html

Candidatul independent Irina Vlah pledează pentru o politică externă „echilibrată”. Vlah explică, într-un video publicat pe canalul său de Telegram, că interesele țării și ale cetățenilor trebuie să prevaleze, pe când „în anii de guvernare ai regimului Maiei Sandu, politica externă a Republicii Moldova a fost transformată într-un instrument de promovare a intereselor puterii”, consideră Irina Vlah.

Candidatul promite o serie de măsuri care să întărească suveranitatea și autoritatea internațională a țării noastre. „Dar cel mai important este că nu voi permite nimănui să implice Moldova în scenarii militare străine”, subliniază IrinaVlah. Ea optează pentru parteneriate atât cu Rusia, cât și cu SUA, este de acord cu „apropierea de Uniunea Europeană, dar fără a contraveni intereselor cetățenilor moldoveni”, și consideră necesară „menținerea legăturilor cu țările CSI, în beneficiul afacerilor și conaționalilor noștri”.

Totodată, Irina Vlah menționează că Republica Moldova trebuie să se ghideze de principiul conform căruia „țările mari fac politică mare, iar cele mici - politică deşteaptă”.

Irina Vlah candidează independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, este a cincea în buletinul de vot și participă cu sloganul „Președintele Păcii”.