logo

Ion Dron: Alegerile parlamentare nu pot avea loc acum


https://www.ipn.md/index.php/ro/ion-dron-alegerile-parlamentare-nu-pot-avea-loc-acum-7978_1025026.html

Alegerile parlamentare nu pot avea loc acum, iar organizatorii protestelor profită de necazul oamenilor. Declaraţia a fost făcută de către avocatul Ion Dron, preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune “Realitatea TV”, transmite IPN.

„Eu sunt pentru alegerile anticipate, dar ele nu pot avea loc acum. Sunt premise să avem anticipate atunci când va expira mandatul şefului statului. Acum aceşti lideri care scot oameni în stradă fac abuz de necazul lor. Dacă oamenii vor veni să protesteze duminica viitoare, aşi vrea să aud de la ei nişte revendicări concrete, dar nu să strige că vor alegeri anticipate, după cum le convine unora”, a precizat Dron.

Juristul este de părerea că la moment anticipatele ar fi periculoase pentru Republica Moldova din cauza situaţiei geopolitice. „Occidentul se află într-un război cu Rusia şi noi suntem implicaţi de partea Occidentului. Suntem ameninţaţi de pericolul unei rebeliuni pentru preluarea puterii, care ar schimba vectorul geopolitic pentru ţara noastră. Eu nu pot să merg în anticipate cu aceşti oameni”, a spus Ion Dron.

Totodată, juristul spune că îi susţine pe protestatari.”Oamenii trebuie să protesteze, spiritul protestatar nu trebuie să dispară, dar aceste proteste să se facă în limitele legii”.