logo

Ion Ceban: Vă asigur că am să fiu primarul tuturor


https://www.ipn.md/index.php/ro/ion-ceban-va-asigur-ca-am-sa-fiu-primarul-8012_1100633.html

Liderul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, care a obținut un nou mandat de primar al municipiului Chișinău în cadrul alegerilor de duminică, le-a mulțumit tuturor celor care l-au votat, dar și celor care au ieșit la vot. „Vreau să vă asigur că voi fi primarul tuturor”, a declarat primarul ales într-o conferință de presă, transmite IPN.

Ion Ceban a menționat că este o victorie, dar e și o responsabilitate foarte mare. Potrivit lui, în procesul electoral au fost și mișmașuri organizate în mod intenționat. De asemenea, spune el, au fost tentative de fraudare și în acest sens echipa sa deține probe, pe care le va transmise observatorilor internaționali și organelor abilitate.

Cât ține de treburile orașului, primarul ales a precizat că a vorbit deja cu doi dintre viceprimari despre sezonul de încălzire, despre buget și despre prioritățile imediate.

Liderul MAN a menționat că una dintre prioritățile sale vizează sistemul educațional. „Ținând cont de faptul că în municipiul Chișinău este în creștere numărul copiilor de vârstă preșcolară și școlară, ne vom concentra pe îmbunătățirea infrastructurii educaționale – grădinițe și școli mai dotate, moderne. Le vom extinde sau vom construi de la zero”, a mai spus primarul ales.

Conform datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, Ion Ceban a acumulat 50,62% din numărul total de voturi.