logo

Într-o lună, și-au găsit de lucru mai multe persoane decât toți șomerii care primesc ajutor social


https://www.ipn.md/index.php/ro/intr-o-luna-si-au-gasit-de-lucru-mai-7967_1104472.html

Pentru prima dată, într-o singură lună, au fost plasate pe piața muncii mai multe persoane decât toți șomerii care primesc ajutor social. În luna aprilie, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a facilitat încadrarea în câmpul muncii a 1947 de persoane. Tot în această perioadă, 1914 șomeri au primit ajutor social, cu 9 746 mai puțin comparativ cu luna aprilie a anului trecut, transmite IPN.

De la începutul anului 2024, peste cinci mii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate prin intermediul ANOFM. 785 de persoane angajate au vârsta cuprinsă între 55 și 63 de ani. 76 de persoane sunt cu dizabilități, 21 sunt persoane de etnie romă.

ANOFM recomandă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a primi sprijin la angajare. Serviciile sunt gratuite și sunt disponibile atât pentru șomeri, cât și pentru persoanele angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă. Mai multe informații pot fi obținute apelând gratuit la numărul Centrului de apel al ANOFM – numărul 0 8000 1000, sau vizitând portalul www.angajat.md.