logo

Iniţiativa PDM privind combaterea propagandei străine este nereuşită, politicieni de opoziţie


https://www.ipn.md/index.php/ro/initiativa-pdm-privind-combaterea-propagandei-straine-este-nereusita-politicieni-7978_1035095.html

Reprezentanţi ai partidelor de opoziţie critică iniţiativa Partidului Democrat privind interzicerea difuzării de către televiziunile moldoveneşti a unor emisiuni şi buletine de ştiri difuzate de către unele posturi de televiziune din Federaţia Rusă. Opiniile au fost expuse în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„În condiţiile economiei de piaţă, orice consumator de informaţie îşi alege singur sursa de informaţie, pentru care plăteşte. Consumatorul este în drept să aleagă la ce posturi de televiziune să se uite şi ce să asculte”, a declarat fostul fruntaş al Partidului Socialiştilor, Valentin Crîlov.

Alex Cozer, unul dintre activiştii PPPDA, susţine că interzicerea difuzării unor emisiuni ale posturilor ruseşti nu va soluţiona problema propagandei şi de fapt se urmăresc alte scopuri: „Plahotniuc nu luptă de fapt cu propaganda rusească. Sunt diferite căi pentru ca oamenii să poată recepţiona un post sau altul. Problema noastră este propaganda internă”.

Jurnalistul Vasile Năstase, prezent la emisiune, consideră că nu poate fi vorba de extinderea propagandei ruseşti când, de fapt, doar posturile de televiziune controlate de PDM au acoperire naţională.

Deputatul PSRM, Bogdan Ţîrdea, a dat de înţeles că iniţiativa PDM ar veni de fapt din partea SUA. „Avem un stat, SUA, care a alocat sute de milioane de dolari pentru combaterea propagandei care nu-i convine în anumite ţări. Aici este vorba de lupta geopolitică”, a declarat Ţîrdea.