logo

Infrastructura de termoficare a blocurilor din municipiul Bălți va fi modernizată


https://www.ipn.md/index.php/ro/infrastructura-de-termoficare-a-blocurilor-din-municipiul-balti-va-7967_1093314.html

Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de două milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de termoficare a blocurilor din municipiul Bălți. Parlamentul a votat în două lecturi proiectul care prevede ratificarea Acordului de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea proiectului „Sistemul termoenergetic al municipiului Bălți (SA „CET-Nord”)” – faza II, transmite IPN.

Proiectul are drept scop creșterea calității serviciilor prestate locuitorilor din municipiul Bălți prin restabilirea sistemului de livrare a apei calde menajere, implementarea sistemului de distribuție pe orizontală intrabloc și asigurarea confortului termic în edificii prin gestionarea individuală a consumului de energie termică. Este vorba și despre optimizarea costurilor operaționale, controlul și monitorizarea centralizată/ la distanță, creșterea duratei de exploatare a utilajelor/echipamentelor, reducerea pierderilor de energie termică etc.

În urma implementării fazei II a proiectului, vor fi instalate puncte termice individuale la 166 de blocuri locative. Totodată, la 296 de blocuri locative va fi modernizat sistemul intrabloc de distribuție a agentului termic și a apei calde menajere.

Durata de implementare a proiectului este până în anul 2024.