logo

Începe vacanța de toamnă


https://www.ipn.md/index.php/ro/incepe-vacanta-de-toamna-7967_1108432.html

Elevii intră de luni, 28 octombrie, în vacanța de toamnă și urmează să revină la ore pe 4 noiembrie. În contextul în care vacanța a fost extinsă, ziua de 1 noiembrie, va fi recuperată pe data de 9 noiembrie, transmite IPN.

Ministerul Educației și Cercetării a decis în acest an ca toate vacanțele de pe parcursul anului să fie integrate, având o durată de cinci zile. „Am vrut să evităm situația când elevii, dintr-o săptămână, două zile învață, trei zile sunt în vacanță sau într-o zi sunt în vacanță, revin la școală, după care iar merg în vacanță. Nu credem că un asemenea model este bun nici pentru părinți, nici pentru procesul educațional în sine”, preciza anterior ministrul Dan Perciun.

Astfel, vacanța de toamnă începe pe 28 octombrie și va dura până pe 3 noiembrie. Vacanța de iarnă, care este inter-semestrială, va fi de pe 25 decembrie până pe 8 ianuarie. Vacanța de primăvară va dura de pe 3 până pe 9 martie, iar ziua de 3 martie va fi recuperată pe 15 martie. Totodată, vacanța de Paști va fi de pe 19 până pe 28 aprilie.

Pentru cele două recuperări, 9 noiembrie și 15 martie – ambele în zile de sâmbătă, profesorii vor primi o zi plătită de concediu, pe care vor putea să o ia în perioadele de vacanță a elevilor. Astfel, potrivit MEC, vor primi două salarii pentru faptul că lucrează sâmbătă și vor mai avea o zi de concediu.