logo

Încă un pretendent la șefia Primăriei Ungheni a depus actele la Consiliul electoral


https://www.ipn.md/index.php/ro/inca-un-pretendent-la-sefia-primariei-ungheni-a-depus-8012_1099850.html

Încă un pretendent la funcția de primar de Ungheni a depus actele la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Ungheni pentru înregistrarea în cursa electorală. Este vorba despre Mihaela Bargan, înaintată de la Partidul Politic „Șansă”. Informația a fost confirmată pentru IPN de președintele CECEM Ungheni, Viorica Țăranu.

Deocamdată Consiliul nu a înregistrat niciunul dintre pretendenți.

În total, nouă partide și-au înaintat candidați la Primăria Ungheni și un candidat independent și-a manifestat intenția de a intra în cursa electorală. Candidatul independent este Vitalie Vrabie, care a solicitat anterior liste de subscripție pentru colectarea semnăturilor de la susținători.

În cazul candidaților înaintați de partide prezentarea semnăturilor nu este necesară. Mai pretinde la șefia Primăriei: Eduard Balan, înaintat de Comitetul pentru Unitate și Bunăstare (CUB), numărul 1 în buletinul de vot, fiind urmat de Dionisie Ternovschi, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Pe a treia poziție este Ghenadi Mitriuc, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), urmat de Gheorghe Petic, candidatul Platformei DA, și Nicolae Gaiduc, candidatul Partidului Comuniștilor (PCRM). Poziția a șasea îi revine lui Vasile Lupu, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), urmat de Ion Tîrsu, candidatul Partidului Social Democrat European (PSDE), iar a opta în buletinul de vot este Lidia Sanduleac, candidata Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Dosarele pot fi depuse până pe 6 octombrie inclusiv. Organul electoral are la dispoziție 7 zile, de la data primii actelor, să examineze dosarele și să decidă asupra efectuării sau refuzului înregistrării candidaților desemnați în alegeri.

Campania electorală va începe pentru toți concurenții înregistrați pe 6 octombrie 2023.