logo

Încă două decese provocate de COVID-19


https://www.ipn.md/index.php/ro/inca-doua-decese-provocate-de-covid-19-7967_1072697.html

În Republica Moldova au fost înregistrate încă două decese provocate de COVID-19, astfel numărul total ajungând la 14. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani și o femeie de 71 de ani, care sufereau și de alte maladii. Informațiile au fost prezentate duminică, 5 aprilie, după ședința Punctului Național Focal, transmite IPN.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, spune că bărbatul fusese internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă pe 30 martie. Acesta a fost diagnosticat cu pneumonie bilaterală. De asemenea, bărbatul suferea de diabet zaharat, având și o boală renală cronică, dar și hipertensiune.

Femeia de 71 de ani este de la Fălești. Ea a fost internată pe 28 martie, suferind cardiopatie și infarct miocardic. Starea ei de sănătatea s-a agravat pe 2 aprilie, când pacienta a făcut febră și pneumonie. În momentul internării nu a fost determinată vreo persoană confirmată cu COVID-19, cu care femeia ar fi fost în contact. Până la urmă, s-a constatat că ea contactase cu nora sa revenită din Italia. De asemenea, și medicul cardiolog, care tratase femeia, a fost internat într-o instituție medicală specializată, unde sunt tratați pacienții cu COVID-19.

Viorica Dumbrăveanu a mai spus că în prezent, în stare gravă se află 80 de pacienți infectați cu noul tip de coronavirus. Dintre aceștia, nouă persoane sunt la respirație asistată.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 752 de cazuri de COVID-19. Din cele 14 decese asociate cu noul tip de coronavirus, trei sunt în stânga Nistrului. Cel mai tânăr pacient are 27 de ani. Este vorba de o tânără din regiunea transnistreană. Printre decedați sunt și doi medici.