logo

Încă 36 de instituții au aderat la programul „Roboclub” și au primit seturi de robotică


https://www.ipn.md/index.php/ro/inca-36-de-institutii-au-aderat-la-programul-roboclub-si-au-primit-seturi-de-rob-7967_1038364.html

36 de instituții educaționale din Republica Moldova au aderat la programul național de studiere a Roboticii și au primit seturi de robotică LEGO MINDSTORMS EV3, astăzi, 22 noiembrie, în cadrul unei ceremonii oficiale. Programul „Roboclub” este implementat cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, transmite IPN.

Alte 40 de școli, membre active ale rețelei de robotică, care au demonstrat rezultate bune în implementarea programului, au primit seturi de robotică pentru clasele primare: LEGO WEDO și Makeblock, precum și echipamente de fabricație digitală – imprimante cu scanere 3D.

Karen Hilliard, șefa Misiunii USAID în Moldova, consideră că toți copiii merită să aibă acces la tehnologii și echipamente digitale moderne în școli pentru a beneficia de o educație mai bună. Deja astăzi, orice carieră de succes necesită abilități STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Rețeaua programului de robotică include 112 instituții educaționale. Programul „Roboclub” a fost lansat în 2014. Valoarea totală a investițiilor USAID și a Guvernului Suediei în programul „Roboclub” se ridică la jumătate de milion de dolari, beneficiind de o contribuție a partenerilor locali, inclusiv Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a comunităților locale și a partenerilor privați, de peste 165 de mii de dolari.