logo

În viitor telefonul mobil se va putea încărca şi în buzunar


https://www.ipn.md/index.php/ro/in-viitor-telefonul-mobil-se-va-putea-incarca-si-in-buzunar-7967_1017208.html

Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au creat un dispozitiv prin care căldura este convertită în electricitate, putând astfel să faciliteze încărcarea telefonului mobil în buzunar, transmite IPN cu referire la gandul.info.

Bateria se poate încărca la temperaturi între 20 şi 60 de grade Celsius, mult mai puţin decât în cazul altor tehnologii similare, anunţă Daily Mail. Şeful departamentului de inginerie mecanică de la MIT, Chang Chen, cel care a condus studiul, spune că această tehnologie poate duce la încărcarea telefonului mobil fără a fi nevoie de o priză.

„Este un device care poate fi extrem de util în zone unde nu există electricitate. Pentru a genera suficientă putere pentru aplicaţii practice, cum ar fi pentru încărcarea telefoanelor mobile, este nevoie de un material mai bun şi un design nou, dar lucrăm la asta în prezent. Cu o dezvoltare corespunzătoare, există posibilitatea folosirii unor asemenea baterii pentru a converti căldura în electricitate la un preţ accesibil”, a declarat Chang Chen.

Totuşi, acesta a recunoscut că deocamdată dispozitivul nu este suficient de fiabil pentru a fi comercializat la scară largă, însă folosirea unor materiale mai bune va rezolva această problemă.