logo

IGSU îndeamnă responsabilii lăcașelor de cult să respecte regulile antiincendiare


https://www.ipn.md/index.php/ro/igsu-indeamna-responsabilii-lacaselor-de-cult-sa-respecte-regulile-7967_1101899.html

În perioada sărbătorilor de Crăciun pe stil vechi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația privind respectarea regulilor de siguranță. Angajații IGSU îndeamnă responsabilii lăcașelor de cult să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să fie dotate cu mijloace primare de stingere, transmite IPN.

Pompierii avertizează că pentru a preveni riscul producerii incendiilor în biserici, catedrale și mănăstiri, sobele și coșurile de evacuare a fumului trebuie să fie verificate și exploatate corespunzător.

Cetățenii sunt rugați să utilizeze focul deschis, dar și lumânările cu prudență maximă. Lumânările trebuie să fie păstrate în locuri speciale din interiorul lăcașelor. Pentru a preveni incendiile se interzice suprasolicitarea circuitului electric prin conectarea mai multor instalații și utilajelor electrice.

Enoriașii sunt rugați să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a nu-și pune viața în pericol, iar căile de acces în preajma lăcașelor pentru autospecialele de intervenție trebuie să fie menținute libere. Pentru evacuarea promptă a oamenilor, schemele de evacuare trebuie să fie afișate la loc vizibil.

În perioada sărbătorilor de Crăciun pe stil vechi, peste 400 de angajați vor fi gata să intervină în situații excepționale.