logo

Igor Dodon va candida pentru cel de-al doilea mandat de președinte


https://www.ipn.md/index.php/ro/igor-dodon-va-candida-pentru-cel-de-al-doilea-8008_1076044.html

Comisia Electorală Centrală a recepționat documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea susținerii lui Igor Dodon, candidat independent la funcția de președinte al Republicii Moldova. Lider al grupului este socialistul Vlad Batrîncea, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă, după
recepționarea actelor necesare, Igor Dodon a comunicat că a luat decizia de a particip la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în urma susținerii din partea cetățenilor Republicii Moldova, „cu ferma convingere că este necesar de a continua acele inițiative social-economice care au fost lansate pe parcursul primului mandat”.

„Primul mandat al meu în calitate de președinte a fost unul dificil. În prima etapă am avut de furcă cu un regim oligarhic, pe care am reușit să-l dăm jos. În a doua, am fost loviți de pandemie și secetă, criză economică care nu a mai fost în istoria modernă a Republicii Moldova. Consider că am făcut față acestor provocări”, a spus Igor Dodon.

Acesta a declarat că țara, la această etapă, are nevoie de un lider puternic, cu caracter, responsabil, care respectă țara, cetățenii și valorile tradiționale. „Urez succes tuturor concurenților electorali. Sper să fie o campanie corectă, democratică. Poporul o să ne judece și o să ne aprecieze pe toți”, a conchis Igor Dodon.