logo

Igor Dodon se lansează în campanie. Platforma electorală se axează pe 7 piloni


https://www.ipn.md/index.php/ro/igor-dodon-se-lanseaza-in-campanie-platforma-electorala-se-8008_1076565.html

Președintele Igor Dodon, care candidează independent la alegerile prezidențiale, s-a lansat astăzi, 2 octombrie, în campania electorală. Candidatul a declarat că Republica Moldova are nevoie de o politică echilibrată și responsabilă, precum și de un conducător care să aibă grijă de oameni. Lansarea a avut loc pe șantierul de construcție a unui drum, iar la eveniment au participat și membri ai Partidului Socialiștilor, deputați, miniștri și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, transmite IPN.

„Astăzi, aici, la acest eveniment de lansare, sunt prezenți reprezentanții tuturor categoriilor sociale: medicii, pedagogii, cultură, sport, agricultorii, finanțiștii – toată societatea Republicii Moldova, toate categoriile de cetățeni. Ca această echipă, împreună cu domnul Dodon, să promoveze o platformă pentru următorii patru ani. De aceea pentru că avem o singură ambiție: să construim Republica Moldova, să oferim oamenilor condiții decente de trai. Suntem ferm convinși că domnul Dodon este cel mai pregătit om pentru a conduce statul Republica Moldova în următorii patru ani”, a declarat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Igor Dodon a spus că țara trece printr-o perioadă dificilă, iar mandatul de patru ani a fost unul plin de provocări. Anul trecut s-a reușit „darea jos a unui regim oligarhic”, iar anul acesta au loc crize fără precedent: pandemia COVID-19, seceta, criza economică. „Dar, în pofida la toate aceste greutăți, noi am reușit și reușim să menținem și să gestionăm situația din Republica Moldova”, a notat Igor Dodon, adăugând că pentru perioada următoare sunt necesare aceleași abordări.

Platforma electorală a lui Igor Dodon se axează pe șapte piloni. Prima ține de grija pentru oameni, fiind vorba de domeniul social, medicină, educație. Al doilea pilon este intitulat „Oraș confortabil și sate moderne”. Igor Dodon promite că vor continua programele de reapariție a drumurilor, de asigurare cu apă și canalizare, programele de gazificare. Al treilea pilon ține de economia durabilă, iar al patrulea se referă la apărarea și consolidarea statalității, care cuprinde și reintegrarea teritorială a țării. Al cincilea pilon se referă la politica internă, care include reforma constituțională, reducerea numărului de deputați și interzicerea traseismului politic. Pilonul șase se referă la politica externă echilibrată, iar pilonul șapte este „păstrarea valorilor creștine și tradiționale”.

„Eu sunt ferm că noi vom reuși împreună. Vom reuși pentru poporul nostru, pentru țara noastră, pentru copiii noștri”, a declarat Igor Dodon.

Prezentă la eveniment, lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a spus că „Igor Dodon este un prieten de încredere, un coleg excelent și un lider profesionist, un familist adevărat, un tată grijuliu și un soț minunat”. „Datorită calităților sale profesionale și abilităților de lider, președintele nostru a reușit întotdeauna să creeze echipe eficiente, aducând în jurul său persoane care împărtășesc aceleași idei și să-i unească împreună pe mulți alții”, a spus președinta PSRM.

Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a menționat că toți își doresc stabilitate și o țară prosperă. „Acum, ca niciodată, Moldova are nevoie de un lider cu o echipă profesionistă, cu programe de dezvoltare. Doar așa vom depăși criza. Și un astfel de lider, Republica Moldova îl are. Candidatului nostru, Igor Dodon, nu este frică să-și asume responsabilitatea pentru viitorul țării noastre”, a mai spus Irina Vlah.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a început astăzi, 2 octombrie.