logo

Igor Dodon: Operațiunea de pacificare de pe Nistru se desfășoară la nivel profesionist


https://www.ipn.md/index.php/ro/igor-dodon-operatiunea-de-pacificare-de-pe-nistru-se-desfasoara-la-nivel-profesi-7965_1036548.html

„Operațiunea de pacificare de pe Nistru se desfășoară la un nivel profesionist înalt și îndeplinește sarcinile prevăzute în „Acordul cu privire la principiile reglementării pașnice a conflictului armat din zona nistreană a Republicii Moldova” care a fost semnat în anul 1992 de către Moldova și Rusia”. Declarația aparține președintelui Igor Dodon care a efectuat joi, 24 august, o vizită la Compania infanterie independentă a Forțelor de Menținere a Păcii (FMP) a Republicii Moldova dislocată în satul Varnița, raionul Anenii Noi, transmite IPN.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, șeful statului se întreabă dacă „sunt pregătiți Guvernul și majoritatea parlamentară să anuleze în mod unilateral acest acord și să-și asume răspunderea pentru destabilizarea situației în regiune, pentru revenirea la situația care a anticipat semnarea Acordului?”.

Igor Dodon și-a exprimat convingerea că Acordul din 1992 trebuie să funcționeze în continuare în conformitate cu prevederile pe care le conține, iar operațiunea de pacificare în formatul existent trebuie să se desfășoare în continuare. „Nimeni nu este în drept să împiedice rotația programată a pacificatorilor și executarea sarcinilor ce le revin acestora privind menținerea păcii în regiune”, mai menționează șeful statului.

Săptămâna trecută Igor Dodon a efectuat o vizită la poligonul de la Bulboaca, la baza de aviație „Decebal” din Mărculești și la baza de păstrare tehnică a armamentului și patrimoniului militar din Florești.