logo

Igor Dodon: Nimeni nu are niciun interes să falsifice alegerile


https://www.ipn.md/index.php/ro/igor-dodon-nimeni-nu-are-niciun-interes-sa-falsifice-8008_1076090.html

Igor Dodon susține că Partidul Socialiștilor, la fel ca și el personal, nu au niciun interes să falsifice alegerile prezidențiale din această toamnă și sugerează că Maia Sandu, candidatul PAS, va pierde aceste alegeri. „Cine strigă despre falsificare? Cei care înțeleg că vor pierde. PAS înțelege că cel mai probabil va pierde aceste alegeri. Nu vreau să dau pronosticuri, dar cred că diferența între mine și Maia Sandu va fi de peste 100 de mii de voturi, în funcție de numărul celor care vor ieși la vot. Probabil, vor fi mai puțini ca în anul 2016, pentru că e pandemie, vor participa mai puțini”, a spus Igor Dodon, citat de IPN.

În cadrul unei noi ediții a emisiunii „Președintele răspunde”, referindu-se la declarațiile deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, care îl acuza pe el și socialiștii că pregătesc să fraudeze alegerile prezidențiale prin falsificarea cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă, Igor Dodon a precizat că pe socialiști, la fel ca și pe el, falsificarea alegerilor nu-i interesează, dar „ne dorim ca să fie secții de vot și în Est, și în Vest”.

„În Federația Rusă se găsesc mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova decât în toate țările UE luate împreună. Noi trebuie să le dăm dreptul la toți să participe și în Est, și în Vest. Eu cred că în acest an trebuie deschise mai multe secții de votare în Federația Rusă. Să fie tot atâtea peste tot!”, a argumentat Igor Dodon.

Anterior, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că socialiștii în frunte cu Igor Dodon se pregătesc să fraudeze alegerile prezidențiale prin falsificarea cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă. Deputatul urma ieri, 10 septembrie, să depună o plângere penală la Procuratură prin care să ceară a fi verificată legalitatea acțiunilor respective.