logo

Igor Dodon: Am votat, ca de obicei, pentru o Moldovă puternică și stabilă


https://www.ipn.md/index.php/ro/igor-dodon-am-votat-ca-de-obicei-pentru-o-8008_1077271.html

„Am votat, ca de obicei, pentru un stat, o Moldovă puternică, stabilă. Am votat pentru dezvoltarea economică, pentru păstrarea dezvoltării politice în Moldova. Am votat pentru echilibru în relațiile cu prietenii și partenerii noștri externi. Eu sunt ferm convins că marea majoritate a cetățenilor susține anume acest lucru”. Declarațiile aparțin președintelui Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandat prezidențial, transmite IPN.

Candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor, a menționat că acum, ca niciodată, Republica Moldova trebuie să se țină departe de haos și nu are nevoie de destabilizare. Politicianul a îndemnat cetățenii să iasă la vot, indiferent de vremea de afară.




Legat de afirmațiile că „cetățenii transnistreni au fost plătiți ca să-l voteze”, Igor Dodon a spus că în această campanie au fost mai multe declarații și provocări. Cât despre tentativa de a bloca accesul la secția de votare din Varnița, candidatul a spus că se vede fața adevărată a celor care se declară politicieni pro-europeni.

Igor Dodon a venit la secția de votare alături de soție. Galina Dodon a declarat că a votat, în primul rând, pentru un președinte responsabil.

Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21.00, iar în caz de necesitate, programul acestora poate fi prelungit cu două ore. Pentru validarea alegerilor este nevoie de prezența la urne a cel puțin o treime din numărul alegătorilor înscriși în liste.