logo

Igor Boţan: Manifestările protestare trebuie să unească toate forţele activiste. Dezbateri IPN


https://www.ipn.md/index.php/ro/igor-botan-manifestarile-protestare-trebuie-sa-uneasca-toate-fortele-activiste-d-7978_1020354.html

Manifestările protestare trebuie să unească toate forţele activiste, indiferent de orientare – fie unionistă, anti-unionistă, pro-rusă sau de alt gen, pentru că de pe seama fărădelegilor şi a furturilor care se comit, are de suferit toată lumea, indiferent de vectorul sau idealul pe care îl promovează. Opinia aparţine membrului Platformei civice „Demnitate şi Adevăr”; Igor Boţan, şi a fost exprimată la dezbaterile publice cu tema: „Mişcările protestatare din Moldova: motive, manifestări, trăsături caracteristice, evoluţii, beneficii, pericole”, organizate de către Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova.

Igor Boţan a menţionat că Platforma civică DA este o mişcare care desfăşoară acţiuni în exclusivitate paşnice şi este una deschisă, la care se pot alătura forţele de toate orientările pentru a deveni o forţă consolidată. În opinia sa, situaţia nu poate fi destabilizată de cei care ies în stradă. Protestatarii îşi exprimă nemulţumirea în legătură cu un furt de proporţii şi nu pot sta şi tăcea ca mielul de frică ca să nu se destabilizeze situaţia. Potrivit lui Igor Boţan, miliardul de dolari care a fost sustras, reprezintă o taxă pentru cetăţenii care aspiră la integrarea europeană, impusă de către politicienii de la guvernare.

„Răul nu este în protest. Protestul este consecinţa unui rău comis de către cei care guvernează această ţară. Sunt conştient că pot exista provocători, care să se infiltreze şi să încerce la mitingul de protest să genereze tot felul de destabilizări ca apoi să arunce vina pe cei care organizează astfel de proteste, dar fiind conştienţi de acest lucru, ne adresăm de fiecare dată către organele de ocrotire a normelor de drept, să ia măsuri ca să fie descurajaţi cei care încearcă să destabilizeze situaţia”, a notat Igor Boţan.

Dezbaterile la tema: „Mişcările protestatare din Moldova: motive, manifestări, trăsături caracteristice, evoluţii, beneficii, pericole”, reprezintă ediţia XXXIX din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice” şi sunt organizate cu susţinerea Fundaţiei germane Hanns Seidel.