logo

Haşiş în valoare de peste 3 milioane de lei


https://www.ipn.md/index.php/ro/hasis-in-valoare-de-peste-3-milioane-de-lei-7967_1016992.html

Presupuşi traficanţi de droguri au ajuns pe mâna poliţiei. Într-o maşină supusă percheziţiei la intrarea în postul vamal Palanca, oamenii legii au descoperit 56 kg de haşiş, în valoare de peste 3 milioane de lei. Drogurile proveneau din Spania şi urmau să ajungă în Federaţia Rusă. Pentru a le trece graniţa traficanţii le-au ascuns în rezervorul de combustibil al automobilului, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliţiei anunţă despre reţinerea unui bărbat de 44 de ani, proprietarul maşinii în care au fost descoperite drogurile. Totodată, a fost reţinut un alt suspect, de 39 de ani, în locuinţa căruia din Străşeni au fost depistate 2,5 kg de haşiş, precum şi bani în sumă de 5 mii de euro şi o mie de dolari SUA.

Timp de un an, 7 persoane care sunt bănuite că fac parte din gruparea respectivă au fost reţinute pe teritoriul Republicii Moldova, iar altele 3 în Federaţia Rusă şi o persoană pe teritoriul Republicii Belarus. Încă 4 persoane au fost date în urmărire internaţională, dintre care 2 membri au fost arestaţi şi extrădaţi, iar unul aşteaptă extrădarea.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru circulaţia ilegală a substanţelor psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi suspecţii riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.