logo

Guvernul va analiza situația populației din perspectiva factorului economic


https://www.ipn.md/index.php/ro/guvernul-va-analiza-situatia-populatiei-din-perspectiva-factorului-economic-7967_1023474.html

În Republica Moldova va fi efectuată analiza situației populației prin prisma factorului economic. Acest instrument are drept scop îmbunătățirea cercetărilor și transpunerea în practică a acestora în procesele economice de dezvoltare pentru bunăstarea populației. Despre aceasta s-a discutat în cadrul Comisiei naționale pentru populație și dezvoltare (CNPD), transmite IPN.

Evaluarea dinamicii populației în perioada 2015-2017, precum și implementarea unor strategii complexe de dezvoltare se va realiza în colaborare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație.

Potrivit reprezentantului UNFPA, Ian McFarlane, acest proces va include o analiză a dinamicii populaţiei reieșind din realităţile economice şi sociale din țară. Cercetările se vor solda cu elaborarea unui set de recomandări.

Comisia naţională pentru populaţie şi dezvoltare a fost creată în luna februarie 2007 pe lângă Guvernul Republicii Moldova ca organism interinstituţional de analiză, sinteză şi coordonare a politicilor sectoriale cu impact asupra populației.