logo

Guvernul trebuia judecat pe rezultate, nu pe „diplomele de la Harvard” – Andrei Năstase


https://www.ipn.md/index.php/ro/guvernul-trebuia-judecat-pe-rezultate-nu-pe-diplomele-de-8004_1070367.html

Diaspora moldovenească este dezamăgită de demiterea Guvernului Sandu deoarece s-a așteptat că un guvern pro-european va continua să facă reforme, să creeze o viață mai bună pentru oameni, așa ca și cei de peste hotare să se întoarcă în țară. Chiar și așa, nu diaspora a fost cea care a trimis oamenii în Guvern. Ei au ajuns acolo după anumite discuții, la care diaspora nu a participat. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unui interviu video, acordat Agenției de Presă IPN.

Potrivit lui Andrei Năstase, dezamăgirea diasporei s-a văzut și prin faptul prezenței reduse la alegerile parlamentare noi pentru circumscripția nr.50. Liderul PPPDA spune că acest lucru ar trebui „să ne facă să mergem mai mult în diasporă și să nu o ignorăm”. El susține că niciodată nu a pierdut contactul cu diaspora pentru că e și el parte a diasporei prin faptul că familia sa se află peste hotare.

Andrei Năstase consideră că nu „diplomele de la Harvard” îi recomandă pe oameni pentru o anumită funcție, dar rezultatele pe care aceștia le au. Potrivit lui, criticarea miniștrilor Guvernului Sandu, făcându-se referire la diplomele de la Harvard, a fost „o strategie FSB-istă la care a apelat și Dodon și Ceban, care au avut de criticat acest guvern”. El a mai spus că guvernul trebuia judecat prin rezultatele pe care le livrează și nu pe diplome. „Niciunul dintre noi nu am avut diplome false”, a precizat Andrei Năstase.

Liderul PPPDA spune că și el a devenit în ultima perioadă „ținta forțelor ostile din Moldova” și că i se inventează faptul că nu achită consumația sau hainele pe care le ia din magazine. „Trebuie toată societatea să ne opunem acestui gen de manipulare”, a declarat Andrei Năstase.

Interviul „Viziunea președintelui PPPDA Andrei Năstase asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecția anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitația președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, precum și liderii principalelor partide parlamentare Pavel Filip și Maia Sandu.