logo

Flashmob la Președinție: Nu frauda alegerile!


https://www.ipn.md/index.php/ro/flashmob-la-presedintie-nu-frauda-alegerile-8008_1076097.html

„Nu frauda alegerile!” – cu acest mesaj au venit tinerii din Partidul Acțiune și Solidaritate în cadrul unei acțiuni organizate astăzi, 11 septembrie, în fața Președinției. Tinerii au agățat de gardul instituției prezidențiale mesaje „Aici stă dușmanul alegerilor libere și corecte”, „Aici se cumpără voturi cu hrișcă”, „Aici e imperiul culiocului” etc., transmite IPN.

„Am venit astăzi aici ca să-i spunem lui Igor Dodon nici nu încerca să fraudezi aceste alegeri, noi nu te vom lăsa. Igor Dodon a câștigat alegerile în 2016 prin fraudă și minciună. De atunci până astăzi, timp de 4 ani de zile, Igor Dodon a dat dovadă de incompetență. Din banii noștri, o sută de mii de lei pe zi, el merge în vacanțe de lux în cele mai scumpe hotele. Asta este unica realizare a lui Dodon- să trăiască pe banii cetățenilor. Zi de zi, moldovenii însărăcesc, iar Dodon se îmbogățește pe spatele lor. De dată această noi nu-i vom permite”, a declarat vicepreședintele PAS Youth, Eugen Sinchevici.

Prezent la acțiune, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, l-a îndemnat pe șeful statului să meargă într-o campanie corectă și să accepte că va pierde alegerile. Potrivit lui, „Igor Dodon își dă seama că oamenii nu-l mai vor și încearcă să fraudeze aceste alegeri, prin blocarea votului în diasporă, precum și prin cumpărarea masivă a voturilor din stânga Nistrului”.

„Noi ne-am solidarizat cu această acțiune pentru a transmite un mesaj acestui personaj care mai are încă un pic de mandat. Înainte de a veni încoace, am citit niște titluri după tradiționala emisiune a lui de vineri, în care spune că el s-a înregistrat ca independent pentru că se temea că noi vom contesta această calitate și că-l vom scoate din cursa electorală. Este o minciună, noi vrem să ne batem politic, lumea să nu-l voteze și să-l trimită la groapa de gunoi”, a menționat parlamentarul.

În cadrul unei noi ediții a emisiunii „Președintele răspunde”, referindu-se la declarațiile deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, care îl acuza pe el și socialiștii că pregătesc să fraudeze alegerile prezidențiale prin falsificarea cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă, Igor Dodon a precizat că pe socialiști, la fel ca și pe el, falsificarea alegerilor nu-i interesează, dar „ne dorim ca să fie secții de vot și în Est, și în Vest”.