logo

Fiodor Ghelici propune crearea unei comisii de anchetă a fraudei bancare pe lângă premier


https://www.ipn.md/index.php/ro/fiodor-ghelici-propune-crearea-unei-comisii-de-ancheta-a-7967_1066670.html

Președintele asociației obștești „Moldova mea”, activistul Fiodor Ghelici, propune crearea unei comisii de anchetă a fraudei bancare pe lângă prim-ministrul Maia Sandu. În apelul său către premier, activistul a declarat că este gata să prezideze comisia și promite că, în cel mai scurt timp, societatea va cunoaște numele persoanelor implicate în fraudă, care să fie trase la răspundere.

„Sper ca adresarea mea să ajungă pe masa dumneavoastră. Eu posed o experiență vastă în ceea ce privește controlul cheltuielilor”, a declarat Fiodor Ghelici într-o conferință de presă la IPN.

„Dacă dumneavoastră, Maia Sandu, veți decide crearea comisiei și îmi veți încredința investigarea furtului miliardului și desemnarea componenței, am rugămintea să închideți granițele timp de o săptămână, în care să nu lăsați să plece niciun lucrător bancar, niciun funcționar public”, a declarat Fiodor Ghelici.

Activistul supune că, în termen de o săptămână, comisia va face demersurile necesare pentru reținerea persoanelor implicate în fraudă.

Fiodor Ghelici a mai spus că a vrut să vină cu această propunere către președintele țării, dar nu mai are încredere în Igor Dodon. Pe când era președinte al Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova, a încercat să investigheze frauda bancară, dar Igor Dodon i-ar fi spus să dea toată vina pe fostul premier Vlad Filat, afirmă Fiodor Ghelici.

Activistul a mai spus că funcționarii care comit încălcări trebuie trași la răspundere, nu doar demiși – situație în care mai pot pretinde și compensații.