logo

Fadei Nagacevschi: Starea de urgență dezleagă mâinile Guvernului în demisie


https://www.ipn.md/index.php/ro/fadei-nagacevschi-starea-de-urgenta-dezleaga-mainile-guvernului-in-7965_1080821.html

Ministrul în exercițiu al justiției, Fadei Nagacevschi, dezminte declarațiile liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, potrivit căruia una dintre ședințele Guvernului ar fi avut loc la sediul PSRM. Nagacevschi califică această afirmație drept un fals și spune că instituirea stării de urgență nu are nicio conotație politică, ci doar oferă pârghii suplimentare Guvernului în demisie în lupta cu pandemia, notează IPN.

Fadei Nagacevschi spune că membrii Guvernului nu s-au întâlnit niciodată cu reprezentanții PSRM la sediul formațiunii. Mai mult, potrivit ministrului în exercițiu, instituirea stării de urgență a fost necesară pentru a oferi atribuții suplimentare Guvernului în exercițiu.

„La sediul PSRM, membrii Guvernului nu au avut întâlniri cu reprezentanții PSRM. Starea de urgență a fost introdusă pentru lupta cu pandemia. Pentru că Guvernul nu are competențe pentru a gestiona resursele statului în lupta cu pandemia. Starea de urgență ne dezleagă mâinile. Introducerea stării de urgență este o formă de acordare a încrederii pentru o perioadă scurtă unui Guvern în demisie”, a spus Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Mai mult, ministrul în exercițiu consideră productivă și binevenită practica întâlnirilor dintre membrii Guvernului și președintele Parlamentului.

„Indicații Guvernului nu se dau. Noi funcționăm conform separației și colaborării puterilor în stat. Ne întrunim o dată în săptămână pentru a discuta situația epidemiologică și nu văd nicio problemă că ne întâlnim la Parlament cu președintele Greceanîi. Cred că și alți președinți de Parlament acționau la fel”, a mai spus Fadei Nagacevschi.

La data de 31 martie deputații PSRM și cei ai platformei parlamentare Pentru Moldova au votat instituirea stării de urgență la nivel național până la data de 30 mai. Opoziția a criticat decizia, calificând-o drept o acțiune cu tentă politică, în contextul în care, potrivit legii, pe perioada stării de urgență Parlamentul nu poate fi dizolvat.