Picturi și lucrări confecționate manual de elevi din Moldova și România, participanți ai Proiectului „Liceul Originalității”, sunt vernisate într-o expoziție la Parlament. Expoziția cu genericul „Freamătul bunătății” este organizată în contextul Zilei mondiale a creativității și inovației, transmite IPN.
Lucrările au fost realizate în timpul orelor de educație tehnologică. Elevii, ghidați de profesorii lor, au scris pagini de jurnal, poezii și povestiri despre oamenii frumoși pe care îi cunosc. Alți copii, inspirați de operele literare ale colegilor, au creat tablouri, sculpturi și broderii în baza acestora.
Proiectul „Liceul Originalității” reprezintă un parteneriat transfrontalier și transdisciplinar al instituțiilor de învățământ din Republica Moldova și România, care a fost creat la inițiativa lui Vladimir Badrajan, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Ginta Latină” din municipiul Chișinău. Proiectul își propune de a stimula creativitatea și gândirea critică în rândul elevilor, precum și de a stabili relații de colaborare cu liceele din municipiul Chișinău și cele din România, se menționează într-un comunicat de presă al Parlamentului.
Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii aprilie.