logo

Expert-Grup: Atacurile asupra societății civile sunt specifice regimurilor corupte


https://www.ipn.md/index.php/ro/expert-grup-atacurile-asupra-societatii-civile-sunt-specifice-regimurilor-7967_1077004.html

„Deputatul Bogdan Țîrdea și implicit Partidul Socialiștilor din Moldova atacă nu doar sectorul asociativ, dar și partenerii de dezvoltare, cu care și așa relațiile sunt extrem de proaste. Băieții ăștia vor să autoizoleze definitiv Republica Moldova”, susține directorul executiv al Centrului Expert-Grup, Adrian Lupușor. Potrivit lui, parlamentarul „a debitat” un volum impresionant de ipocrizie, fake și afirmații lipsite de logică și consistență analitică, transmite IPN.

„Cifrele cu care a operat domnul Țîrdea sunt publice – deși multe sunt interpretate greșit, fiind artificial umflate – deoarece marea majoritate a ONG-urilor publică aceste date, care sunt veridice și auditate extrem de riguros de către donatori. În același timp, domnule Țîrdea, cine vă finanțează pe dumneavoastră și partidul dumneavoastră? De ce PSRM nu publica rapoarte financiare mai recente? Ultimul este pentru semestrul unu al anului 2019. Fundația Primei Doamne publică măcar ceva date financiare și sursele de finanțare? Ce aveți în kulioace doar voi știți și cei care vă cumpără”, menționează Adrian Lupușor într-o postare pe Facebook.

Atacurile asupra societății civile sunt specifice regimurilor nedemocratice, corupte și autoritare, pentru care este incomodă o societate civilă independentă și vibrantă. Anume în aceasta direcție se îndreaptă țara, menționează directorul Centrului Expert-Grup.

Cu o reacție a venit și Vladislav Gribincea, președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova. „Am înțeles din falsurile lui Bogdan că ONG-urile sunt problema nr. 1 a Moldovei. Doar hoții și tiranii luptă cu ONG-urile!”, a scris Vladislav Gribincea pe Facebook.