logo

Ex-premierul Chicu cere demisia șefei Procuraturii Anticorupție: Pentru ce te plătim?


https://www.ipn.md/index.php/ro/ex-premierul-chicu-cere-demisia-sefei-procuraturii-anticoruptie-pentru-7965_1108344.html

Fostul premier Ion Chicu o atacă pe șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, care a declarat că nu cunoaște un alt exemplu de tentativă atât de deschisă și obraznică de a corupe un scrutin electoral. „Ipocrito, de ce nu întreprinzi nimic, dacă este vorba de corupere?”, a scris fostul premier pe rețelele de socializare, transmite IPN.

„Tu ești procuror-șef sau divă mediatică? Pentru ce te plătim? De ce rețeaua Șor și cei 3 candidați ai lui au participat liber la aceste alegeri? Așa v-a spus PAS că e mai convenabil pentru Maia Sandu? Demisia, incompetento. Ai discreditat completamente Procuratura și Justiția”, a scris Ion Chicu, care a candidat și el la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, obținând un scor electoral de 2,06%.

Într-un interviu pentru BBC, șefa PA a vorbit despre schemele operate în Republica Moldova și tentativa de blocare a succesului referendumului. Potrivit ei, în colaborare cu poliția, procurorii au descoperit o schemă piramidală de plăți gestionată direct din Rusia de către grupul Ilan Șor.