logo

ENEMO organizează cea de-a doua conferință de presă


https://www.ipn.md/index.php/ro/enemo-organizeaza-cea-de-a-doua-conferinta-de-presa-7542_1065955.html



 
 
European Network of Election
Monitoring Organizations
International Election Observation Mission
Parliamentary Elections 2019 in Moldova
Rețeaua Europeană a Organizațiilor
de Monitorizare a Alegerilor
Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor
Alegerile Parlamentare 2019 în Moldova


Subiect: Anunț de presă 
 

ENEMO (Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor) Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor din Moldova (IEOM) pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 organizează cea de-a doua conferință de presă marți,26 februarie 2019, ora 11:00 în incinta Agenției de Presă “IPN” (Casa Presei, str. Puşkin 22, Chișinău).

Scopul conferinței de presă este să prezinte constatările și concluziile preliminare ale misiunii referitor la alegerile parlamentare din 24 februarie. De la lansare, Misiunea monitorizează și evaluează mediul politic și electoral în ansamblu, conduita organelor de gestionare a alegerilor, respectarea drepturilor de a alege și de a fi ales, derularea campaniei electorale, procesului de soluționare a contestațiilor electorale și alte aspecte importante ale procesului. În ziua alegerilor, opt echipe de observatori, grupați câte doi, vor observa deschiderea secțiilor de votare, procesul de votare, numărare și totalizare a rezultatelor alegerilor, precum și anturajul din jurul secțiilor de votare, cu o deosebită atenție la activitățile de campanie ce se vor desfășura pe parcursul zilei.

Vorbitorii conferinței de presă vor fi:

  • Dl Dritan Taulla, Șef al Misiunii, și

  • Dl Bosko Nenezic, Șef adjunct al Misiunii.

 




ENEMO IEOM pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 este susținută financiar de Ambasada
Regatului Țărilor de Jos, Ambasada Suediei, Fundația de Dotare Națională (NEF) a Congresului Statelor Unite ale Americii prin intermediul Institutului Democratic Național (NDI) și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Pentru mass-media:
1. Pentru mai multe informatii va rugam sa il contactati pe Dnul Bosko Nenezic, Seful adjunct al Misiunii
 email: bosko.nenezic@enemo.eu, mob: +373 68 442 013;
2. Traducerea consecutive este oferita.


Despre ENEMO

Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) este o rețea internațională alcătuită din 21 organizații non-profit, independente și neguvernamentale din 17 țări din Europa Centrală și de Est și din Asia Centrală, inclusiv două state ale Uniunii Europene, fondată la 29 septembrie 2001.

ENEMO urmărește să promoveze implicarea organizațiilor societății civile în societățile cu democrații în tranziție, spre îmbunătățirea proceselor electorale, o mai mare transparență a guvernelor și răspunderea acestora față de cetățeni, precum și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Intru realizarea acestui scop, ENEMO lucreaza independent sau in cooperare cu organizatiile sale membru.


ENEMO si toate organizatiile membru ale acesteia au aprobat Declarația de Principii pentru Observarea Internațională a Alegerilor din 2005 și Declarația Principiilor Globale privind Observarea și Monitorizarea Alegerilor Independente de către Organizațiile Cetățenilor. Fiecare observator ENEMO semnează Codul de Conduită pentru Observatorii Internaționali în Alegeri.

 

European Network of Election Monitoring Organizations – ENEMO
International Election Observation Mission to Moldova – Parliamentary Elections of 24 February 2019

A: str. Alexandru cel Bun, 144/1
Chişinău, Republica Moldova
W: www.enemo.eu 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire