logo

Elevi premiați cu 5000 de dolari pentru un proiect de diagnosticare rapidă a unei patologii


https://www.ipn.md/index.php/ro/elevi-premiati-cu-5000-de-dolari-pentru-un-proiect-7967_1108367.html

Moglan Nikita și Malancea Daniela, elevi în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din capitală, au obținut locul I „Global Winner Award”, la categoria „Inteligență artificială”, transmite IPN.

Ghidați de profesoara de informatică și ajutați de colegii din „Clubul de robotică”, cei doi adolescenți au creat un proiect de diagnosticare rapidă a unei patologii. Pentru această invenție, liceenii au obținut un premiu de 5000 de dolari.

Tinerii au menționat că, pentru a transforma ideea într-un concept și pentru a elabora proiectul integral, echipa a muncit jumătate de an, deoarece a fost necesară o documentare minuțioasă în domeniul medicinii și de o colectare a informațiilor din partea mai multor experți de pe ambele maluri ale Prutului.

106 proiecte de inteligență artificială din toată lumea au fost prezentate la ediția din acest an a competiției internaționale „Al Global Impact Festival”, care s-a desfășurat în perioada 10-25 octombrie.

Primăria municipiului Chișinău i-a felicitat pe tinerii învingători și le-a adresat un mesaj de apreciere, suport și încurajare.