logo

Dreptul de organizare a studiilor de doctorat îl vor avea 43 şcoli doctorale


https://www.ipn.md/index.php/ro/dreptul-de-organizare-a-studiilor-de-doctorat-il-vor-avea-7967_1023511.html

Un număr de 11 instituţii de învăţământ superior, 10 consorţii naţionale, un consorţiu internaţional şi trei parteneriate, vor avea dreptul să organizeze studii superioare de doctorat, transmite IPN cu referire la o decizie în acest sens aprobată de Guvernul în exercițiu, prin care a autorizat funcţionarea provizorie a 43 de şcoli doctorale şi a programelor de doctorat ale acestora.

Acestea au fost selectate de Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii Învăţământului Profesional (ANACIP) în urma evaluării celor 46 de dosare depuse în acest sens. Principalele argumente formulate de experţii evaluatori ce au stat la baza deciziei de respingere a autorizării de funcţionare a trei şcoli doctorale şi a unor programe de doctorat, se referă la un număr insuficient de titulari pentru a coordona activitatea doctoranzilor, lipsa continuităţii licenţă-masterat-doctorat, precum şi depunerea unor dosare incomplete.

Acordarea dreptului instituţiilor de învăţământ privind organizarea studiilor de doctorat are loc conform prevederilor stipulate în Codul Educaţiei şi a altor acte normative conexe.