logo

Două fabrici de ouă au obținut dreptul să exporte în UE


https://www.ipn.md/index.php/ro/doua-fabrici-de-oua-au-obtinut-dreptul-sa-exporte-7966_1108435.html

Trei companii din Moldova, două fabrici de ouă și una de carne de pui, au obținut dreptul de a exporta pe piața Uniunii Europene, ca urmare a armonizării legislației noastre la cerințele blocului comunitar, a anunțat ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, transmite IPN.

„Ministerul continuă să muncească pe dimensiunea armonizării legislației la cerințele europene, pentru ca tot mai mulți producători să aibă acces la piața UE”, a declarat Vladimir Bolea într-un material video.

Ministrul a dat asigurări că fabricile alese după toate criteriile de eligibilitate să exporte în UE au cele mai calitative produse și pentru cetățenii Republicii Moldova.

Primul producător care a primit dreptul de a exporta ouă în UE este întreprinderea moldo-olandeză PB-NORD. Fabrica avicolă a întreprinderii este situată pe o suprafață de 10.27 hectare în raionul Edineț, comuna Bleşteni. Cea de-a doua companie este Rom-Cris SRL din Târnova, raionul Donduşeni, care deține o cotă de 4,7% pe piața din Republica Moldova.

Totodată, potrivit lui Vladimir Bolea, în ultimele două săptămâni Moldova a trimis patru tiruri de carne refrigerată, destul de solicitată pe piața Uniunii Europene.