logo

Dorin Recean a discutat cu Volodymyr Zelensky: Obiectivul comun este pacea și integrarea europeană


https://www.ipn.md/index.php/ro/dorin-recean-a-discutat-cu-volodymyr-zelensky-obiectivul-comun-7965_1099013.html

Sprijinul Moldovei pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei rămâne neclintit. Obiectivul comun este de a promova pacea în Europa și de a deveni parte a marii familii europene. „Pentru a-l îndeplini, suntem hotărâți să sporim cooperarea bilaterală dintre țările noastre. Primul pas – mai mult comerț, mai multă conectivitate, mai multe proiecte comune în beneficiul oamenilor noștri”, a declarat premierul Dorin Recean după întrevederea cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, la Kiev, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cei doi oficiali au analizat starea actuală a lucrurilor pe segmentul de securitate, energie, infrastructură și agenda comună pro-europeană. Șeful Guvernului de la Chișinău a reconfirmat disponibilitatea Moldovei de a sprijini în continuare Ucraina, inclusiv prin susținerea creării Tribunalului Special Internațional pentru crimele de agresiune împotriva țării vecine. De asemenea, premierul Dorin Recean și-a arătat susținerea pentru „Formula Păcii” propusă de președintele Volodymyr Zelensky și a reiterat obiectivul fortificării legăturilor economice moldo-ucrainene.

Pe parcursul zilei de astăzi, prim-ministrul Dorin Recean, împreună cu participanții la cel de-al treilea Summit „Platforma Crimeea”, a depus flori la Memorialul apărătorilor căzuți pentru libertatea Ucrainei. „Am onorat memoria celor căzuți în lupte pentru Ucraina – un zid încărcat cu poze ale femeilor și bărbaților plini de curaj, care și-au apărat patria și au luptat pentru valorile noastre comune. Fiecare imagine este o lecție despre devotament și sacrificiu. Să nu uităm aceste chipuri”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.