logo

Dorin Damir vine cu o replică la declarațiile lui Vlad Musteață: Un act de populism


https://www.ipn.md/index.php/ro/dorin-damir-vine-cu-o-replica-la-declaratiile-lui-7967_1083131.html

Președintele FEA (Fighting & Entertainment Association), Dorin Damir, califică declarațiile proprietarului Proimobil, Vlad Musteață și avocatului firmei, Victor Muntean, drept „un act de populism”, manifestat pe fundalul rezultatelor alegerilor parlamentare, de la care societatea are mari așteptări și speranțe de schimbări pozitive majore. Acesta respinge toate acuzațiile și insinuările lansate la persoana sa și le califică total nefondate, transmite IPN.

Într-o reacție publicată astăzi pe pagina de Facebook a FEA, Dorin Damir menționează că situația creată în jurul companiei Proimobil durează de mai mulți ani și a fost frecvent mediatizată, deseori cu efortul și la cererea lui Vlad Musteață. Acesta declară în mod cert că mesajul lui Vlad Musteață „are scop de manipulare a opiniei publice, fiind lipsit de orice suport bazat pe fapte reale. Manipularea constă în redarea selectivă a faptelor cu focusarea atenției numai asupra acelora care îi sunt comode și de menționat, nu pot fi verificate”. Jonglând cu unele fapte care sunt cunoscute în societate, de exemplu, pornirea urmăririi penale pe fapte de evaziune fiscală a companiei sale, Vlad Musteață le redă conexat cu acelea pe care nu le poate proba ori confirma, prin aceasta, năzuind să le redea ca adevărate, notează președintele FEA.

Dorin Damir spune că nu a avut nicio tangență cu procesele desfășurate în interiorul companiei Proimobil, nu a exercitat sub nicio formă influență asupra lui Vlad Mustață și companiei sale. „Ghinionul la caz constă în lipsa bunului simț la autorul mesajului din conferința de presă și în relațiile firești pe care le am cu unele persoane, pe care le cunosc și care, la rândul lor, au avut ori au relații cu Vlad Musteață. Nu am nicio legătură cu deficiențele din ancheta penală desfășurată, la care au făcut referință autorii mesajului, această anchetă constituind o cauză penală care nu m-a vizat vreodată”, scrie acesta.

Președintele FEA susține că nu a intervenit în activitatea, structura și procesele ce au avut loc în compania Proimobil. Urmare a unei plângeri parvenite de la Vlad Musteață împotriva sa, a fost pornită o anchetă penală, care aproximativ de doi ani bate pasul pe loc.

Potrivit lui, este o minciună faptul că Vlad Musteață ar fi fost amenințat recent din partea sa și că i s-a cerut să-și retragă plângerea. „În contextul falsului declarat, îi explic lui Vlad Musteață că natura acuzațiilor declarate în privința mea exclude încetarea urmăririi penale în baza unei eventuale retragere a plângerii. Dimpotrivă, odată ce mi-au fost înaintate, am să aștept, apărându-mi în condițiile legii drepturile, finalitatea anchetei, întru demonstrarea nevinovății mele și, respectiv, denunțului fals de la care a pornit ancheta”, spune Dorin Damir.

Dorin Damir cheamă la calm, considerând că toate relatările lui Vlad Musteață, evocate în adresa sa sunt generate de frustrările lui personale, populism, în spatele căruia stau ascunse interesele sale personale.