logo

Dorin Chirtoacă: Nu avem dreptul să ne permitem să fim fiecare doar pentru dânsul


https://www.ipn.md/index.php/ro/dorin-chirtoaca-nu-avem-dreptul-sa-ne-permitem-sa-8008_1076677.html

Candidatul Blocului electoral Unirea la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă, susține că mesajul de campanie cu care vine în alegerile prezidențiale are trei obiective de bază. Primul ar fi acționarea conform strategiei: „Toți pentru unul și unul pentru toți”. Al doilea: „Un președinte demn și adevărat, dar și un Parlament curat” și cel de-al treilea: „Unirea cu România și integrarea europeană până la urmă”. Declarațiile au fost făcute de candidat în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, aceste obiective sunt importante pentru că, mai ales pe timp de pandemie, candidații de dreapta trebuie să înțeleagă că nu trebuie să fie egoiști, să obțină fiecare voturi multe în parte, dar împreună să aibă mai mult decât Igor Dodon, de aceea trebuie să acționeze toți împreună. „Nu avem dreptul să ne permitem să fim fiecare doar pentru dânsul”, a adăugat acesta.

Primul pas, susține candidatul, este înlocuirea președintelui. După schimbarea președintelui, e nevoie de un Parlament nou. Acesta să numească un Guvern care să facă schimbările necesare pentru ca Moldova să progreseze. „Din acest punct de vedere, după alegerile prezidențiale, avem nevoie de alegeri parlamentare, unde noi, unioniștii, să ne regăsim plenar printr-o forță politică reprezentativă, unită, a tuturor unioniștilor”. După asta urmează pasul trei, adică Unirea cu România și ducerea la capăt a integrării europene a Republicii Moldova.

Dorin Chirtoacă le-a propus susținătorilor să aleagă un slogan, care le este mai aproape. Sunt propuse variantele: „Unirea pentru toți!”, „Cu România - în Europa!”, „Unirea și punctum!”, În Europa - prin Unire!”, „Europa, până la capăt!”.

Dorin Chirtoacă a venit cu îndemnul ca toți să iasă la vot, dacă nu vor ca „Dodon și Kozak să le fure voturile”.

Evenimentul de lansare în campania electorală a lui Dorin Chirtoacă va avea loc la finele acestei săptămâni.