logo

Dorin Chirtoacă: CEC-ul trebuia să interzică orice fel de băi de mulțime cu alegătorii


https://www.ipn.md/index.php/ro/dorin-chirtoaca-cec-ul-trebuia-sa-interzica-orice-fel-8008_1076998.html

În cadrul campaniei electorale din acest an, când țara se confruntă cu pandemia de COVID-19, Comisia Electorală Centrală trebuia să interzică orice fel de băi de mulțime sau întâlniri cu alegătorii. De această părere este Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului Electoral UNIREA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

În cadrul unui interviu la IPN, acesta a argumentat că în deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nu există excepții pentru perioada de campanie electorală. „Virusul nu se comportă diferit, dacă ești sau nu candidat, dacă e campanie sau nu. Virusul ataca oricum, dimpotrivă, trebuia pus accent pe dezbateri, pe online, tv, radio, presa scrisă și rețele de socializare. În toate familiile există tv radio, fiecare familie care are membri peste hotare oricum comunică virtual. Era, până la urmă o chestiune de bun simț pentru candidați, în primul rând, să vină la dezbateri, chiar dacă sunt permise și întâlnirile. Noi, de exemplu, am limitat foarte mult chestiunea cu întâlnirile, le avem numai dacă se respectă masurile de protecție, distanța și numai afara, nici într-un caz înăuntru și am limitat numărul de participanți”, a spus Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, în momentul în are un candidat nu vine la o dezbatere, invocând motivul unei întâlniri cu alegătorii, minte. Dorin Chirtoacă crede că aceștia, special își organizează undeva o întâlnire cu câțiva oameni pentru ca să nu participe la confruntare. ,,Cei care nu vin la dezbateri, special își fixează întâlniri undeva ca să aibă pretext de a nu veni. Nu vin la dezbateri pentru că, probabil, le este frica ca în acele dezbateri se va vedea care este mai bun și oamenii vor putea să facă concluzii corecte. Iar pentru ca oamenii sa nu facă acele concluzii, ei amână la nesfârșit apariția firească în fata cetățenilor prin intermediul presei, care trebuie să aibă loc permanent pentru a nu amăgi oamenii cu diverse mituri”, a menționat acesta.

Agenția de presă IPN și-a propus pentru astăzi, 21 octombrie, desfășurarea primei dezbateri electorale, în cadrul căreia urmau să se dueleze Dorin Chirtoacă, Blocului electoral UNIREA și Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale. Cel din urmă nu s-a prezentat la eveniment, deși anterior a confirmat participarea, pe motiv că „nu reușește să ajungă”.