logo

Doi polițiști au fost concediați, iar alți patru sancționați după altercațiile de la Suruceni


https://www.ipn.md/index.php/ro/doi-politisti-au-fost-concediati-iar-alti-patru-sanctionati-7967_1098376.html

Doi polițiști au fost concediați, iar alți patru au fost sancționați prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. Măsurile au fost luate după ce șase angajați al poliției au fost implicați săptămâna trecută într-o altercație pe teritoriul unei zone de odihnă din Suruceni, transmite IPN.

Direcția inspectare efectiv a IGP a inițiat la 17 iulie o anchetă de serviciu în privința făptuitorilor. S-a stabilit că polițiștii au admis acțiuni improprii statutului de polițist, care au defăimat imaginea și prestigiul funcției și a instituției din care fac parte.

Poliția a comunicat că trei dintre angajații sancționați activează în cadrul Inspectoratului de Poliție Centru a Direcției de poliție municipale, iar unul face parte din echipa Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

IGP a menționat că nu tolerează asemenea comportament al angajaților, care conștient sau nu afectează imaginea Poliției și a fiecărui polițist, chiar și dacă acțiunile acestora au loc în afara serviciului.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, mai mulți oameni ai legii ar fi bătut administratorul și paznicul unei baze de odihnă din satul Suruceni, raionul Ialoveni. Cazul s-a întâmplat în noaptea de 14 spre 15 iulie ca urmare a unei situații conflictuale inițiate de polițiști.