logo

Despre v-ați ascunselea cu Vlad Plahotniuc, „datoria găgăuză” ca bumerang și dosarele de rezonanță


https://www.ipn.md/index.php/ro/despre-v-ati-ascunselea-cu-vlad-plahotniuc-datoria-gagauza-7978_1070961.html

Principalul din fluxul IPN din 21 ianuarie 2020

Voința, dacă e-nfrățită cu putința...

Avia Invest nu a făcut investițiile prevăzute în contract și, astfel, acțiunile noastre vor fi îndreptate spre rezilierea  contractului de înstrăinare a aeroportului, a declarat Ion Chicu. Totodată, există cererea de chemare în judecată împotriva Avia-Invest privind nulitatea contractului de concesionare, care urmează să fie examinată în luna februarie.

Violența în familie, mărul discordiei

Un studiu al Comunității WatchDog.MD l arată că orice avansare a discursului public și normelor legislative în vederea ratificării Convenției de la Istanbul este urmată de discursuri manipulatorii și informație falsă diseminate de câteva grupuri conservatoare și ultra-religioase. Totodată, cele mai recente date publicate de Inspectoratul General al Poliției arată că în medie sunt recepționate 30 de sesizări pe zi cu referire la acte de violență în familie.

Democrați, un pas înainte!

Președintele Igor Dodon a abordat la Comrat subiectul statutului special al Găgăuziei. „Eu susțin adoptarea legii (cu privire la statutul special al Găgăuziei – n.r.) în acea formă convenită cu Adunarea Populară a Găgăuziei. Vă reamintesc că în 2018, majoritatea parlamentară de atunci a adoptat prevederi legale într-o altă formă, însă eu nu le-am promulgat și le-am întors în legislativ. Am convenit că îmi va fi transmisă o variantă actualizată, pe care o vom putea promova ca inițiativă prezidențială”, a declarat Igor Dodon. 

Cel mai căutat dintre moldoveni

„Scopul nostru este să-l depistăm și să-l aducem acasă”, a spus Igor Dodon despre Vlad Plahotniuc. După ce Departamentul de stat american i-a stabilit interdicția de a obține vize de intrare în SUA, Ministerul Afacerilor Interne se va adresa repetat către Interpol pentru a solicita darea în căutare internațională a fostului lider PDM.

Strigătul în Parlament, ca în pustiu!

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr consideră că Parlamentul trebuie să adopte legea Magnitsky, ca măsură de securitate națională. Potrivit lui Igor Munteanu, adoptarea acestei legi este esențială pentru că este „unicul vehicul legislativ care poate accelera anchetarea fraudei miliardului”, aliniind Republica Moldova la Global Accountability Act – o legislație internațională de integritate care devine populară în Europa.

Amănunte pe IPN!