logo

Despre turcii vânduți de „eurodemocrații” autohtoni, presentimentul unui eșec cu pedepsirea lui Joe-„evazivu” și puciul eșuat din 7 – 14 iunie 2019


https://www.ipn.md/index.php/ro/despre-turcii-vanduti-de-eurodemocratii-autohtoni-presentimentul-unui-esec-7978_1071322.html

Principalul din fluxul IPN din 6 februarie 2020

Nimeni nu-i uitat, nimic nu se uită

Î
n dimineața zilei de 6 septembrie 2018 a avut loc o ședință la care a participat Vasile Botnari, Alexandru Jizdan și Eduard Harunjen. Ulterior, au fost sechestrați, furați, luați din stradă cetățenii turci și cu un avion expediați în Turcia. (...) Deci, domnul Botnari nu poate să răspundă de unul singur față de această mare rușine pe care o trăim împreună”, a afirmat deputatul Chiril Moțpan. Soția unuia dintre cei șapte profesori turci, Galina Tufekci, cetățeană a Republicii Moldova, susține că în timpul actualei guvernări nimeni nu va fi pedepsit conform legii.

Mămăligarii la făcut ghiulele

Deputatul Dinu Plîngău, propune prelungirea mandatului Comisiei speciale de anchetă cu privire la investigarea tentativei de puci anticonstituțional, înregistrată în perioada 7-14 iunie2019. El și-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că lui, în calitate de deputat și membru al Comisiei, nu i s-a oferit acces la unele informații secrete obținute de la unele instituții de stat. Potrivit deputatului, anumite acțiuni care se petrec în cadrul acestei Comisii arată că nu se dorește prezentarea raportului.

Nimic de mirare, e legea haitei

Deputatul Mihai Popșoi declară că autoritățile Republicii Moldova nu au înaintat vreo cerere de extrădare a fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc. Mai mult decât atât, dosarul în care figurează fostul președinte al PDM nu este finalizat. Actualmente, adaugă expertul Ștefan Gligor, autoritățile nu au anunțat că l-ar fi localizat pe Vladimir Plahotniuc, astfel încât să înainteze actele pentru extrădare.

Cine poate oase roade

Parlamentul a aprobat în lectură finală completări la Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului. Ele sunt axate pe subiectul consolidării terenurilor. În situația în care o persoană a devenit proprietar al tuturor terenurilor dintr-un câmp sau al unei porțiuni din acest câmp, ea poate să privatizeze cu condiția să nu fie afectate procesele tehnologice de lucrare a terenurilor adiacente, precum și căile de acces către alte utilități.

În combaterea corupției învinge corupția?

Unul dintre angajamentele fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate pentru actuala sesiune rămâne lupta anti-corupţie. Un alt angajament este reluarea finanțării externe direct pentru cetăţeni. „Problema mare este cea a izolării internaţionale tot mai accentuate a Republicii Moldova din cauza politicilor iresponsabile ale actualei guvernări Dodon faţă de angajamentele externe”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, deputatul Mihai Popșoi.

Amănunte pe IPN!