logo

Despre supărarea băieților „de la avioane” care nu au auzit nimic, modernizarea fără accent pe justiție și apa proastă pe care o beau moldovenii


https://www.ipn.md/index.php/ro/despre-supararea-baietilor-de-la-avioane-care-nu-au-7978_1069868.html

Principalul din fluxul IPN din 26 noiembrie 2019

Stat în solda bandiților

Multe materiale care se refereau la interceptarea și filarea diferitor persoane – activiști civici, jurnaliști, susținători ai opoziției, au fost distruse pentru a lichida dovezile. Plasarea sub control avea un scop bine determinat: de a depista, dacă persoanele respective aveau o activitate care ar încălca legea pentru a fi atrași la răspundere sau de a truca comportamentul și declarațiile acestora în scopul de a se inventa o activitate ilegală care ar fi dus la urmărirea penală.

La mintea cocoșului...

Chiril Moțpan, susține că, după ce a făcut publică informația că Vlad Plahotniuc are mai multe identități și că împotriva persoanelor opozante fostului regim s-a folosit ilegal puterea statului, el a devenit ținta unor atacuri dure la persoana sa cu intenția de a-l denigra. „Doar SIS dispune de aparataj de interceptare. MAI, CNA, Poliția de Frontieră și alte instituții pentru demararea unor acțiuni de acest gen solicită sprijinul SIS”, a menționat Chiril Moțpan.

Și reprezentanții OccupyGuguță solicită să le fie confirmat sau infirmat faptul că membrii comunității au fost interceptați.

Modernizare imposibilă - de la succesorii „listei Kroll”

Banii pe care Republica Moldova îi primește din partea Uniunii Europene sunt importanți, dar nu sunt suficienți pentru planurile de modernizare a țării. Declarația aparține premierului Ion Chicu. Iar președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, anunță că deputatul democrat Constantin Botnari își va depune săptămâna aceasta mandatul. Întrebat de ce printre deputații PDM se mai regăsesc persoane vizate în Raportul Kroll care se referă la frauda bancară, Pavel Filip spune...

Deși vorbim despre copii, ne afectează pe toți

În o pătrime din instituțiile de învățământ din țară apa nu corespunde parametrilor sanitaro-chimici. Cele mai afectate sunt școlile din raioanele Cimișlia, Ceadîr-Lunga, Ștefan-Vodă, Leova, Hâncești, unde sunt constatate depășiți la nitrați, fluor, bor, hidrogen sulfurat, amoniac, arată datele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Majoritatea sunt racordate la sistemul centralizat de asigurare cu apă.

Mergeți înainte, nu pe loc

În jur de 11 mii de metri pătrați de pavaj pietonal a fost restaurat în orașul Cupcini din raionul Edineț cu sprijinul partenerilor germani. Germania a sprijinit Republica Moldova începând cu anul 1993 cu peste 300 de milioane de euro. Scopul acestei asistențe este de a îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor, în special în regiunile rurale.

Amănunte pe IPN!